• Veilig betalen
  • Ster WebwinkelkeurSter WebwinkelkeurSter WebwinkelkeurSter WebwinkelkeurSter Webwinkelkeur
    9,7/10
  • Altijd vers van de kwekerij
  • 1 Maand aangroeigarantie
Ster WebwinkelkeurSter WebwinkelkeurSter WebwinkelkeurSter WebwinkelkeurSter Webwinkelkeur
9,7/10
Haagplanten Gratis bezorgd vanaf €250
Altijd vers van de kwekerij
1 Maand aangroeigarantie

Zelf een haag planten

Het onderhouden van een haag is niet zo moeilijk en kost ook niet veel moeite. Twee keer per jaar snoeien en bemesten, in de zomer wat water geven. Het enige wat moeite en tijd kost is het planten van een haag.

Op deze pagina lees je hoe je een haag kan planten. Het planten van een haagplant is voor iedere plant anders, daarom vind je op iedere pagina van het soort plant een uitgebreide uitleg over het planten van de desbetreffende soort plant.

Wanneer is de beste tijd?

Het planten van een haag kan het hele jaar door. Planten met een blote wortel of een kluit kan je het best in de maanden oktober tot en met april planten.

Planten in pot kunnen het hele jaar door worden geplant. Zorg wel, als je in de zomer plant, dat de plant genoeg water krijgt. Mocht je in de winter willen planten en het heeft gevroren, wacht dan tot de ondergrond ontdooid is.

Hoe plant ik een haag?

In de basis is het planten van een haag erg makkelijk: je graaft een gleuf, zet de planten er in en gooit de gleuf weer vol met aarde. Als je een gleuf gaat graven langs een hek, dan kan je het hek gebruiken om de planten recht te planten. Mocht je geen hek hebben dan kan je een touwtje gebruiken, dan zorg je er voor dat de haag recht geplant wordt en er niet opeens een bocht in zit.

Als je de gleuf heeft gegraven dan kan je er een laagje bodemverbeteraar in gooien, dit zorgt er voor dat de planten een goede start maken en gelijk voeding krijgen. Dan kan je de planten in de gleuf zetten en gooi je de aarde er weer terug in. Het is belangrijk dat de aarde goed wordt aangedrukt, de planten maken dan goed contact met de grond en kunnen niet omwaaien. Als ke in de winter plant en het heeft in de afgelopen weken geregend, dan hoef je geen water te geven. Plant je in de zomer dan is het belangrijk om de planten goed water te geven.

Gras & Haag nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang leuke en handige tuintips!
Inschrijven
Kies zelf de leverweek
Veilig betalen
Gratis aanplant advies
Altijd vers van de kwekerij
  • Veilig betalen
  • Altijd vers van de kwekerij
  • Kies zelf de leverweek
  • Gratis aanplant advies

Hulp nodig?

Thierry helpt je graag verder!
Sier Vroegrijkstraat 2a
4735 CN  Zegge
Ma t/m vr: 9:00 - 17:00
Za: 9:00 - 13:00
IdealApplepayKlarnaVisaMastercardAmerican ExpressMaestro
Webwinkel Keurmerk en klantbeoordelingen
© 2023 Gras & Haag B.V. | KvK 82795061 | BTW NL862607541B01
leafcrossmenuarrow-downarrow-right