• Veilig betalen
 • Altijd vers van de kwekerij
 • Kies zelf uw leverweek
 • 1 Maand aangroeigarantie
Gratis verzending haagplanten v.a. € 450,-
Kies zelf uw leverweek
Altijd vers van de kwekerij
1 Maand aangroeigarantie

Liguster

Ook wel bekend onder de Latijnse naam Ligustrum, is een heel sterke haagplant. De Liguster is een snelle groeier, u heeft dus snel al een dichte haag. Wel zo fijn als er niemand in uw tuin kan kijken. De Ligustrum is terug te vinden in veel tuinen.
Webwinkelkeurmerk

Laurier

De Laurier is een van de populairste haagplanten. Ook wel de Laurierkers is een groenblijvende haagplant en is terug te vinden in veel tuinen. De Laurierkers zorgt er voor dat u heel het jaar door privacy heeft en is winterhard.

Liguster

De Liguster is een makkelijke plant, die weinig onderhoud nodig heeft. Ook maakt het niet uit waar u de plant zet, vrijwel alle plaatsen zijn geschikt voor deze plant. De Liguster is semi-wintergroen. Wat wil zeggen dat hij alleen bij een strenge winter zijn bladeren verliest. Als er een normale winter is, dan laat hij zijn bladeren niet vallen. U kunt de Ligustrum terug snoeien tot aan de stam. In de lente verschijnen er mooie bloemetjes die een lekkere geur afgeven. 

Soorten

Bij Gras & Haag verkopen we verschillende soorten Ligusterhagen. Zoekt u een hoge Ligusterhaag, dan kunt u kiezen voor de Liguster Ovalifolium, deze plant kan tot wel 5 meter hoog worden. Deze soort heeft mooie ovaalvormige bladeren met een diepgroene kleur. Wilt u er zeker van zijn dat u Liguster heel het jaar door groen is, dan kunt u kiezen voor de Liguster Atrovirens. Deze heeft smalle, langgerekte, groene bladeren en kan maximaal 4 meter hoog worden.

Een bloeiende Ligusterhaag

De Liguster heeft een bloeiperiode in de lente, hier komen mooie bloemen tevoorschijn. Op de heerlijk geurende witte bloemen komen vlinders op af. Als de bloeiperiode is afgelopen dan veranderen de bloemen in besjes die vogels erg lekker vinden.

Een Liguster planten

 1. Verwijder onkruid, stenen of andere planten die groeien op de plaats waar u de Liguster wilt planten. Gebruik bij voorkeur geen gif om het onkruid te doden maar anders minimaal 2 weken van te voren, zodat er geen gif in de bodem zit waardoor de plant dood kan gaan.
 2. Graaf een gleuf die twee keer de breedte heeft van de kluit en iets dieper is dan de kluit. Zorg er voor dat de bodem van de gleuf wordt losgemaakt, zodat de wortels makkelijk kunnen groeien. Voor een optimale aanhechting van de wortels is het goed om een bodemverbeteraar toe te voegen zoals Vosca Vitaterra.
 3. Plaats de Liguster in de gleuf en zet de kluit ongeveer 2,5 tot 5 centimeter onder het grondoppervlakte. Zorg er voor dat u ongeveer 2 tot 3 planten plant per strekkende meter.
 4. Vul de gleuf op met aarde en stamp deze goed aan om de grond om de plant dicht te maken. Geef water als de toplaag van de bodem droog is, voorkom dat de bodem te drassig wordt daar kan de Liguster niet goed tegen. Om te kijken of de bodem vochtig genoeg is kunt u een balletje maken van de aarde. Is dit niet het geval geef dan water.

Ligusterhaag kopen?

Met een Liguster in uw tuin heeft u bijna het hele jaar door een wintergroente haag. Daarom is deze plant een uitstekende keuze als u het hele jaar privacy wil. Kies één van de bovenstaande Ligustersoorten en bestel ze eenvoudig en voordelig bij bij Gras & Haag.

Kies zelf uw leverweek
Veilig betalen
Gratis aanplant advies
Altijd vers van de kwekerij
 • Veilig betalen
 • Altijd vers van de kwekerij
 • Kies zelf uw leverweek
 • Gratis aanplant advies

Hulp nodig?

Thierry helpt u graag verder!
Sier Vroegrijkstraat 2a
4735 CN  Zegge
Ma t/m vr: 9:00 - 17:00
Za: 9:00 - 13:00
© 2021 – 2022 Gras & Haag | KvK 82795061 | BTW NL862607541B01
leafcrossmenuarrow-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram