Gratis aanplant advies
Search

In verband met onze vakantie zijn we telefonisch van 12-7 t/m 21-7 niet bereikbaar. Bestellingen en mailberichten worden wel in behandeling genomen. 

In verband met onze vakantie zijn we telefonisch van 12-7 t/m 21-7 niet bereikbaar. Bestellingen en mailberichten worden wel in behandeling genomen. 

minuten

Laurier bemesten

Bemesting voorziet de plant van voedingsstoffen om te groeien en gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant op de juiste manier te bemesten om een slechte groei en verzwakte plant te voorkomen. Het beste moment om de Laurier te bemesten is in het voorjaar, voordat de plant begint te groeien. Het gebruik van organische meststoffen die speciaal zijn samengesteld voor haagplanten wordt aanbevolen voor de beste resultaten. Gras & Haag Meststof Hagen is een ideale bemesting voor de Laurier.

Bij het bemesten, moet je beginnen met het verwijderen van alle dode bladeren en takken van de plant. De meststof moet gelijkmatig over de grond rond de plant worden verdeeld en lichtjes in de grond worden gewerkt met behulp van een hark. Geef de plant vervolgens water om de meststof in de grond te laten doordringen. Het is aan te raden om de Laurierkers twee keer per jaar te bemesten, in het voorjaar en tijdens de zomer, om een mooie, gezonde plant te behouden.

 

Waarom Laurierhaag bemesten

Het bemesten van een Laurierhaag is belangrijk om de gezondheid en groei van de plant te verbeteren. Een van de belangrijkste redenen om een Laurierhaag te bemesten is het aanvullen van belangrijke voedingsstoffen. Meststoffen voorzien de Laurierplant van stikstof, fosfor en kalium, die noodzakelijk zijn voor een gezonde ontwikkeling. Dit draagt bij aan een evenwichtige groei van bladeren en wortels, wat goed is voor het behoud van een gezonde haag.

Voor Laurierhagen met bloeiende eigenschappen bevordert bemesting de bloei van de haag. Ook draagt een goed gevoede Laurierhaag doorgaans bij aan een verhoogde weerstand tegen ziekten en plagen, waardoor de plant beter bestand is tegen stressfactoren. In het najaar kan bemesting de winterhardheid van de Laurierhaag verbeteren, wat de overlevingskansen tijdens koude periodes vergroot. Bovendien verbetert bemesting de algehele gezondheid van de bodem door voedingsstoffen toe te voegen en de bodemstructuur te verbeteren.

 

Laurier bemesten

 

Soorten bemesting

Je hebt de keuze uit twee soorten meststoffen: kunstmest en organische mest. Wij raden aan om te kiezen voor organische mest. Deze is beter voor het milieu en geeft gedurende een langere periode geleidelijk voedingsstoffen vrij aan je haagplanten. Bij kunstmest krijgt de haagplant in één keer alle voeding binnen. Dit is niet bevorderlijk voor de planten, en bij regen spoelen zelfs alle voedingsstoffen weg voordat de planten deze hebben opgenomen. Onze eigen meststof (Gras & Haag Meststof Hagen) is een organische meststof die speciaal is ontwikkeld voor het bemesten van de laurierhaag en andere haagplanten. Wat deze meststof  bijzonder maakt, is het magnesiumgehalte dat zorgt voor een opvallend frisgroene bladkleur en bevorderlijke fotosynthese. De stofvrije en geurarme korrels maken het aanbrengen van de meststof gemakkelijk, terwijl het bodemleven gestimuleerd wordt voor een gezonde en langdurige groei van de haag of planten.

 

Wanneer Laurier bemesten?

Over het algemeen haalt de Laurier voldoende voedingsstoffen uit de bodem. Wil je de groei van de Laurier bevorderen, overweeg dan om de Laurier te bemesten. Op die manier kan de plant zich optimaal ontwikkelen en wordt hij minder gevoelig voor ziekten en plagen. Ook zal het blad op deze manier minder snel geelachtig verkleuren. De Laurier bemesten doe je bij voorkeur twee keer per jaar:

1e bemesting: maart-april
2e bemesting: juni-juli

TIP: het is niet aan te raden om de Laurier nog te bemesten in de nazomer. Dat komt omdat nieuwe scheuten die door bemesting gestimuleerd worden in de strenge winter niet zullen overleven.

 

Hoe Laurier bemesten?

Het bemesten van een Laurier is over het algemeen geen lastige klus. Dit doe je door het volgende stappenplan te volgen:

  1. Strooi de mestkorrels rondom de stam van de Laurier
  2. Optioneel kan je ze licht inwerken in de bodem, niet te diep
  3. Optioneel kan je ook DCM Vivimus Universeel toevoegen
  4. Geef de Laurier handmatig water zodat de mestkorrels oplossen.

 

Laurier bemesten

Veel gestelde vragen over het bemesten van een Laurierhaag

Het optimale moment om je Laurier te bemesten is in het voorjaar, vóór het begin van de groeiperiode. Dit seizoen, meestal in maart of april, is gunstig omdat de plant dan actief begint te groeien na de rustperiode in de winter. Door de Laurier in het voorjaar te bemesten, voorzie je de plant van voedingsstoffen die nodig zijn voor een gezonde ontwikkeling en groei gedurende het groeiseizoen. Een tweede bemesting kan ook plaatsvinden gedurende de zomer, bijvoorbeeld in juni of juli, om de plant gedurende het actieve groeiseizoen te blijven ondersteunen. Het najaar is echter niet geschikt voor bemesting, omdat nieuwe scheuten die hierdoor gestimuleerd worden, mogelijk niet goed bestand zijn tegen de strenge winter.

Het bemesten van je Laurier is belangrijk omdat het de gezondheid en groei van de plant bevordert. Hier zijn enkele redenen waarom bemesting essentieel is:

Voedingsstoffen aanvullen: Laurierplanten hebben voedingsstoffen nodig om te groeien en zich gezond te ontwikkelen. Bemesting voorziet de plant van belangrijke elementen zoals stikstof, fosfor en kalium, die essentieel zijn voor een evenwichtige groei.

Evenwichtige groei: Door de Laurier te bemesten, ondersteun je een evenwichtige groei van zowel de bladeren als de wortels. Dit draagt bij aan het behoud van een gezonde en weelderige haag.

Bloemontwikkeling: Voor Laurierhagen met bloeiende eigenschappen bevordert bemesting de bloei van de haag. Een goede voeding stimuleert de ontwikkeling van gezonde bloemen.

Weerstand tegen ziekten en plagen: Een goed gevoede Laurierhaag vertoont over het algemeen een verhoogde weerstand tegen ziekten en plagen. Dit maakt de plant beter bestand tegen stressfactoren en bevordert de algehele gezondheid.

Winterhardheid verbeteren: Bemesting in het voorjaar kan de winterhardheid van de Laurierhaag verbeteren, waardoor de plant beter bestand is tegen koude periodes.

Algehele bodemgezondheid: Bemesting draagt bij aan de algehele gezondheid van de bodem door voedingsstoffen toe te voegen en de bodemstructuur te verbeteren.

Nee, het is niet aan te raden om je Laurier in de nazomer te bemesten. In de nazomer bereidt de Laurier zich voor op de herfst en winter, en het stimuleren van nieuwe groei door bemesting kan leiden tot kwetsbaarheid voor de koude temperaturen die volgen.

Het voorjaar, met name in maart of april, is het ideale moment om de Laurier te bemesten, omdat dit de start van het groeiseizoen is. Een tweede bemesting in de zomer, rond juni of juli, kan worden overwogen om de plant gedurende het actieve groeiseizoen te ondersteunen.

Houd er rekening mee dat overbemesting, vooral in de nazomer, de Laurier mogelijk niet ten goede komt en ongewenste groei kan veroorzaken die niet goed bestand is tegen winterse omstandigheden.

Ja, bemesting kan helpen bij het voorkomen van geelverkleuring van Laurierbladeren. Een goede bemesting voorziet de Laurierplant van voedingsstoffen, wat belangrijk is voor een gezonde groei en ontwikkeling van de bladeren.

Ja, je kunt kunstmest gebruiken voor je Laurier, maar er zijn enkele overwegingen waarmee je rekening moet houden. Kunstmatige meststoffen bevatten specifieke concentraties van stikstof, fosfor en kalium (N-P-K) en kunnen een effectieve manier zijn om voedingsstoffen aan je Laurierhaag toe te dienen.

Hoewel kunstmest een optie is, overweeg ook het gebruik van organische meststoffen. Organische meststoffen geven voedingsstoffen langzamer vrij en verbeteren tegelijkertijd de bodemstructuur. Ze zijn vaak milieuvriendelijker en voorkomen het risico van overbemesting.

Inhoudsopgave

De waardering van grasenhaag.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 138 reviews.
Search