• Veilig betalen
 • Altijd vers van de kwekerij
 • Kies zelf uw leverweek
 • 1 Maand aangroeigarantie
Gratis verzending haagplanten v.a. € 450,-
Kies zelf uw leverweek
Altijd vers van de kwekerij
1 Maand aangroeigarantie

Hulst

De Hulst ook wel bekend als de Ilex, heeft glimmende, donkergroene bladeren en heeft rode besjes. De Hulst zorgt er ook voor dat indringers niet gemakkelijk binnen komen vanwege zijn stekelige bladeren.
Webwinkelkeurmerk

Hulst

De Hulst ook wel bekend als de Ilex, heeft glimmende, donkergroene bladeren en heeft rode besjes. De Hulst zorgt er ook voor dat indringers niet gemakkelijk binnen komen vanwege zijn stekelige bladeren.

Hulst

Wilt u een mooie wintergroene haag gaan creëren? In dat geval is de Hulst een goede keuze. Deze planten zijn namelijk makkelijk te kweken en hebben weinig onderhoud nodig. Mocht u rode besjes willen in uw tuin, dan is het belangrijk om te weten dat u hier voor een vrouwelijke Hulst en een mannelijk Hulst (de bestuiver) nodig heeft. In de Lente heeft de Hulst mooie bloemetjes. De besjes verschijnen in de herfst.

Soorten

Bij Gras & Haag verkopen we vier verschillende Hulsten. Ze groeien alle vier zo'n 25 centimeter per jaar en hebben dus weinig onderhoud nodig. De Ilex Meserveae Heckenfee is een vrouwelijke plant en produceert dus besjes als er een mannelijke Ilex in de buurt staat. Hij kan ongeveer 4 meter hoog worden. De Ilex Meserveae Blue Prince is ook een vrouwelijke variant en heeft mooie glanzende blauwgroene bladeren. De overige twee Hulsten zijn de Ilex Aquifolium Alaska en de Ilex Aquifolium, meer informatie over deze twee planten vindt u op de productpagina!

Een Hulst planten

 1. Verwijder onkruid, stenen of andere planten die groeien op de plaats waar u de Hulst wilt planten. Gebruik bij voorkeur geen gif om het onkruid te doden maar anders minimaal 2 weken van te voren, zodat er geen gif in de bodem zit waardoor de plant dood kan gaan.
 2. Graaf een gleuf die twee keer de breedte heeft van de kluit en iets dieper is dan de kluit. Zorg er voor dat de bodem van de gleuf wordt losgemaakt, zodat de wortels makkelijk kunnen groeien. Voor een optimale aanhechting van de wortels is het goed om een bodemverbeteraar toe te voegen zoals Vosca Vitaterra.
 3. Plaats de Ilex in de gleuf en zet de kluit ongeveer 2,5 tot 5 centimeter onder het grondoppervlakte. Zorg er voor dat u ongeveer 2 tot 3 planten plant per strekkende meter.
 4. Vul de gleuf op met aarde en stamp deze goed aan om de grond om de plant dicht te maken. Geef water als de toplaag van de bodem droog is, voorkom dat de bodem te drassig wordt daar kan de Hulst niet goed tegen. Om te kijken of de bodem vochtig genoeg is kunt u een balletje maken van de aarde. Is dit niet het geval geef dan water.

Hulst kopen?

Met een Hulst in uw tuin heeft u het hele jaar door een wintergroente haag. Daarom is de Ilex een uitstekende keuze als u het hele jaar privacy wil. Kies één van de bovenstaande Hulstsoorten en bestel ze eenvoudig bij Gras & Haag.

Kies zelf uw leverweek
Veilig betalen
Gratis aanplant advies
Altijd vers van de kwekerij
 • Veilig betalen
 • Altijd vers van de kwekerij
 • Kies zelf uw leverweek
 • Gratis aanplant advies

Hulp nodig?

Thierry helpt u graag verder!
Sier Vroegrijkstraat 2a
4735 CN  Zegge
Ma t/m vr: 9:00 - 17:00
Za: 9:00 - 13:00
© 2021 – 2022 Gras & Haag | KvK 82795061 | BTW NL862607541B01
leafcrossmenuarrow-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram