Gratis aanplant advies
Zoek

minuten

Coniferen bemesten

Bemesting voorziet de plant van voedingsstoffen om te groeien en gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant op de juiste manier te bemesten om een slechte groei en verzwakte plant te voorkomen. Het beste moment om de Coniferen te bemesten is in het voorjaar, voordat de plant begint te groeien. Het gebruik van organische meststoffen die speciaal zijn samengesteld voor haagplanten wordt aanbevolen voor de beste resultaten. Gras & Haag Meststof Hagen is een ideale bemesting voor de Coniferen.

Bij het bemesten moet je beginnen met het verwijderen van alle dode bladeren en takken van de plant. De meststof moet gelijkmatig over de grond rond de plant worden verdeeld en lichtjes in de grond worden gewerkt met behulp van een hark. Geef de plant vervolgens water om de meststof in de grond te laten doordringen. Het is aan te raden om Coniferen twee keer per jaar te bemesten, in het voorjaar en tijdens de zomer, om een mooie, gezonde plant te behouden.

 

Waarom Coniferen bemesten?

Het bemesten van Coniferen is belangrijk om de gezondheid en groei van de plant te verbeteren. Een van de belangrijkste redenen om Coniferen te bemesten is het aanvullen van belangrijke voedingsstoffen. Meststoffen voorzien de conifeer van stikstof, fosfor en kalium, die noodzakelijk zijn voor een gezonde ontwikkeling. Dit draagt bij aan een evenwichtige groei van bladeren en wortels, wat goed is voor het behoud van een gezonde haag.

Een goed gevoede Conifeer draagt doorgaans bij aan een verhoogde weerstand tegen ziekten en plagen, waardoor de plant beter bestand is tegen stressfactoren. In het najaar kan bemesting de winterhardheid van de conifeer verbeteren, wat de overlevingskansen tijdens koude periodes vergroot. Bovendien verbetert bemesting de algehele gezondheid van de bodem door voedingsstoffen toe te voegen en de bodemstructuur te verbeteren.

 

Soorten bemesting

Je hebt de keuze uit twee soorten meststoffen: kunstmest en organische mest. Wij raden aan om te kiezen voor organische mest. Deze is beter voor het milieu en geeft gedurende een langere periode geleidelijk voedingsstoffen vrij aan je haagplanten. Bij kunstmest krijgt de haagplant in één keer alle voeding binnen. Dit is niet bevorderlijk voor de planten, en bij regen spoelen zelfs alle voedingsstoffen weg voordat de planten deze hebben opgenomen. Onze eigen meststof (Gras & Haag Meststof Hagen) is een organische meststof die speciaal is ontwikkeld voor het bemesten van Coniferen en andere haagplanten. Wat deze meststof bijzonder maakt, is het magnesiumgehalte dat zorgt voor een opvallend frisgroene bladkleur en bevorderlijke fotosynthese. De stofvrije en geurarme korrels maken het aanbrengen van de meststof gemakkelijk, terwijl het bodemleven gestimuleerd wordt voor een gezonde en langdurige groei van de haag of planten.

 

Coniferen bemesten

 

Wanneer Coniferen bemesten?

Over het algemeen halen Coniferen voldoende voedingsstoffen uit de bodem. Wil je de groei van de Conifeer bevorderen, overweeg dan om de Conifeer te bemesten. Op die manier kan de plant zich optimaal ontwikkelen en wordt hij minder gevoelig voor ziekten en plagen. Ook zal het blad op deze manier minder snel geelachtig verkleuren. De Conifeer bemesten doe je bij voorkeur twee keer per jaar:

1e bemesting: maart-april
2e bemesting: juni-juli

TIP: het is niet aan te raden om Coniferen nog te bemesten in de nazomer. Dat komt omdat nieuwe scheuten die door bemesting gestimuleerd worden in de strenge winter niet zullen overleven.

 

Hoe Coniferen bemesten?

Het bemesten van Coniferen is over het algemeen geen lastige klus. Dit doe je door het volgende stappenplan te volgen:

  1. Strooi de mestkorrels rondom de stam van de conifeer
  2. Optioneel kan je ze licht inwerken in de bodem, niet te diep
  3. Optioneel kan je ook DCM Vivimus Universeel toevoegen
  4. Geef de conifeer handmatig water zodat de mestkorrels oplossen.

 

Coniferen onderhoud

Inhoudsopgave

Tuintips

De waardering van grasenhaag.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.6/10 gebaseerd op 125 reviews.
Zoek